Åben ikke alt, der lander i din webmail!

30 august 2021 Anders Lundtang Hansen

De moderne udbydere af webmails ved godt, at man skal lave et stærkt spamfilter, som kan opsnappe alle de uønskede mails, som man ikke har bestilt, som der måske er kommet af, at nogle har opsnappet ens mailadresse på den ene eller anden måde.

Før i tiden landede det meste i ens indbakke, så man senere skulle slette hver enkelt mail eller anføre det som spam, så ens mail kunne regne langsomt, men sikkert, ud, hvad der var junk, og hvad der var ønskede mails.

Derfor bliver det meste filtreret fra nu om dage, og man får ikke engang at vide, hvad man har fået, da de bliver slettet efter et stykke tid – og det plejer altid at være fuldt tilfredsstillende!

Selvfølgelig kan der nogle gange ende noget ønsket i ens spamfilter, så man lige skal tjekke efter her, men ellers skal man prise sig lykkelig over, at man nu om dage ikke skal bladre alle de junkmails igennem.

Vig bort fra de usikre mails i din webmail

Men om man netop lige skal tjekke ens spammail efter for at se, om der skulle være endt en ønsket mail her i ens webmail, eller om der slipper noget igennem til ens indbakke, så skal man holde sig fra at åbne dem!

Kommer man til det, så skal man ikke klikke på eventuelle links eller vedhæftede filer i den, og man skal da slet ikke svare dem.

Du har nok hørt skrækhistorier om, hvordan folk er blevet franarret en masse penge og deres identiteter ved at svare på den slags mails, og de spøgefugle er blevet endnu mere udspekulerede med at få de mails til at slippe gennem dit spamfilter og lande i din indbakke.

Så derfor lyder det gode råd: Hvis du er det mindste i tvivl om, hvem afsenderen er, så skal du ikke tjekke den mail!

Flere Nyheder