Find de bedste gulvafslibning priser hos din lokale gulvmand

05 april 2020 Astrid Pedersen
Find de bedste gulvafslibning priser hos din lokale gulvmand

Er dit trægulv blevet lidt mat i overfladen og flosset i kanterne – og har du svært ved at få det til at skinne ved almindelig gulv vask? Så trænger det højst sandsynligt til en grundig gulvafslibning.

Hvordan foregår en gulvafslibning?

Når et gulv skal afslibes, foregår det ved hjælp af en slibemaskine, som er påmonteret slibe rondel. Denne slibe rondel roterer i det vandrette plan – og når den er forsynet med sandpapir i varierende korn størrelser, vil den på effektiv vis kunne fjerne op til to millimeter af træværkets overflade.

Maskinen føres hen over gulvet i lige, kontrollerede bevægelser, og efter første omgang slibning med groft sandpair gentages proceduren, nu med finkornet sandpapir. På den måde bliver træværket helt glat og ensartet – klar til at modtage en beskyttende efterbehandling med sæbe, olie, lak eller maling.

Kan jeg selv afslibe mit gulv?

Du kan altid leje en maskine til gulvafslibning hos dit lokale byggemarked. Men du skal være forberedt på, at gulvafslibning er et tungt og slidsomt stykke arbejde, som kræver et vist håndelag og en god portion tålmodighed. Du skal også selv transportere den tunge maskine, så projektet kræver at du har en bil og kræfter til at bære maskinen op ad eventuelle trapper.

Der ud over skal du selv ud og anskaffe materialer til såvel afslibning og efterbehandling, for eksempel sandpapir, klude, og diverse olie, sæbe, lud, maling eller lak. Du vil hurtigt opdage, at det langt fra er nogen gratis omgang selv at forestå sin gulvafslibning. Og så vil du nok ønske, at du fra starten havde allieret dig med en professionel gulvmand.

Er en professionelt udført gulvafslibning ikke dyr?

Det er klart, at en gulvafslibning udført af en faglært håndværker løber op i mere end hvis du selv varetager arbejdet. Til gengæld er du garanteret et langt smukkere og mere ensartet resultat, når du overlader opgaven med afslibning af gulv til de professionelle.

En dygtig gulvsliber vil kunne komme helt ud langs panelerne og ind i alle kroge. Du vil blive overrasket over hvor stor en forskel en professionel gulvafslibning kan gøre for dit gulv. Og så vil din gulvsliber selvfølgelig på bedste vis rådgive dig omkring valg af efterbehandling samt vejlede dig i fremtidig pleje og vedligeholdelse af dit nyslebne trægulv.

Du kan altid få et gratis og uforpligtende tilbud på en professionel gulvafslibning hos dit lokale gulvfirma. Det finder du på Gulvkanonen.dk – klik ind og læs mere.

Flere Nyheder