Lav din egen Bluetooth højtaler test

27 august 2020 Anders Lundtang Hansen

Længe har vi mennesker jo været vant til, at det bedste signal og den bedste forbindelse opnås ved, at man kobler en ledning eller et kabel mellem de enheder, der skal kommunikere sammen.

Trådløs kommunikation er bestemt ikke en ny opfindelse, men det er mere den sikre og mere stabile forbindelse, der er forholdvis ny, hvor specielt store firmaer tør satse på den slags også, uden de skal frygte, at arbejdsgangen bliver langsommelig, eller data forsvinder, fordi de ikke kommer frem og tilbage.

Dog ser man stadig mange kontorlandskaber med videre, der lægger flere kilometer ledninger ud for at være sikre på, at tingene er koblet godt nok sammen, hvilket kan være med et intranet eller bare som internetforbindelse.

Vi skal heller ikke så mange år retur i historien, før vi ser de gammeldags LAN-fester, hvor det bedst kunne svare sig at koble store monstrummer af nogle computere sammen i samme lokale, hvis man skulle spille computerspil sammen.

Det virker som en lang fortid siden, fordi man nu om dage satser på hurtige internetforbindelser til den slags.

Ligeledes ser man også, at om man skal have sat et lydanlæg op eller en transportabel højttaler, så lader man enheden kommunikere via fx Bluetooth mellem musikafspilleren og den enhed, som der skal give lyd fra sig.

Det er jo smart, når man er på farten og kan tage en højttaler med, der kan spille højt og i god kvalitet, eller man vil sætte et lydanlæg op derhjemme, og man ikke er begrænset af alle de ledninger, eller man ikke orker at skulle bøvle med dem eller sætte det op.

Men hvis der er tale om en nogenlunde permanent forbindelse – eller bare en gentagende en af slagsen – så vil man jo gerne være sikker på, at signalet er stærkt nok.

Derfor kan man udføre ens egen Bluetooth højtaler test derhjemme, hvor man forsøger at koble den rette højtaler sammen med musikafspilleren for at se, hvad der giver den bedste kvalitet.

Her kan man også eksperimentere med, hvor lang afstanden kan være mellem de enheder, uden signalet forsvinder.

Flere Nyheder