Oplev værtshuset hvor den gode stemning er bevaret

17 juli 2019 Søren Black
Oplev værtshuset hvor den gode stemning er bevaret

Værtshus og bodega med Amager-hygge

De brune værtshuse i København er truet af moderne cafeer, hvor gæsterne nyder en café latte. Men der er heldigvis stadig nogle af de gode åndehuller tilbage, hvor du kan komme ind fra gaden og nyde en god fadøl. Steder hvor den danske hygge, som du kender hjemme fra dagligstuen, er bevaret. Amagerport Vinstue ligger lige ved Christmas Møllers plads, klar til at byde dig på en rigtig god gang Amager-hygge. Her er der kolde pilsnere og små skarpe i glassene, og alt bliver serveret med et stort smil.

Besøg det naturlige vandhul

Amagerport Vinstue har siden 1917 været det naturlige vandhul for tørstige amagerkanere i området. I dag kommer her også mange turister, som vil opleve den danske hygge sådan helt tæt på. Og netop hyggen sætter dette værthus og bodega som det allervigtigste, når du træder ind i de mere 100 år gamle lokaler. Da den nuværende ejer Grace overtog stedet for et par år siden, valgte hun at lade de gamle billeder og møbler blive stående. Det betyder med andre ord, at du træder ind i en tidslomme, når du lægger vejen fordi dette værtshus på Christianshavn.

Her står tiden næsten stille

Christianshavn har de seneste udviklet sig fra at være et gammelt arbejderkvarter til i dag at være et meget dyrt og mondænt sted at slå sig ned. Men det er stadig muligt at finde spor fra dengang arbejderne mødte om morgenen ude på B&W. Disse spor finder du på Amagerport Vinstue, hvor tiden næsten står stille. Her bliver der ikke lavet om på tingene, og det kan de mange lokale og ikke mindst turisterne godt lide. Her er det muligt at nyde sin fadøl i ro og fred, mens verden udenfor drøner af sted. Kampen om de tørstige kunder kan være hård, men Amagerport Vinstue består ved ikke at lave om på det, der fungerer allerbedst.

Flere Nyheder