Renere og billigere varme med en varmepumpe

02 juni 2019 Astrid Pedersen
Renere og billigere varme med en varmepumpe

Miljø og klima er de helt store samtale emner i denne tid. Især den globale opvarmning, af hvilken vi inden for de senere år har mærket stigende konsekvenser, rangerer højt såvel på diverse politiske dagsordener som i den almindelige danskers bevidsthed. Hvis du er blandt de mange, som ønsker at række klimaet en hjælpende hånd ved en reduktion af dit CO2 forbrug, bør du kigge lidt på dine opvarmnings metoder derhjemme.

Benytter du stadig de gamle, dyre elektriske varmeovne til opvarmning af stuer og værelser – eller er det et gammelt, udtjent olie, pille eller gas fyr, som må trække læsset? Så kan du med fordel skifte til en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe, alt efter hvorledes du ønsker, at din fremtidige, miljøvenlige opvarmning skal foregå.

Luft til vand varmepumpe – når du har fyr og vandradiatorer

Er du glad for dine vandradiatorer, og ønsker du at beholde disse, kan du skifte det gamle fyr ud med en luft til vand varmepumpe. Og ud over den miljø- og klima mæssige gevinst ved en varmepumpe, er der også store økonomiske besparelser at hente ved dette tiltag. For cirka en tredjedel af dine nuværende udgifter til opvarmning af hjemmet kan du få effektiv opvarmning af dit cirkulationsvand (det vand, som bruges i radiatorer og til gulvvarme) som dit brugsvand (vand til madlavning og bad).

En luft til vand varmepumpe er det mest klimavenlige alternativ til et gammelt fyr – og så er den langt mere driftssikker.

Luft til luft varmepumpe som erstatning for elektriske radiatorer

Elvarme er både dyrt og ineffektivt – og med en luft til luft varmepumpe får du langt mere varme for pengene. Samtidig får du renset luften i dine stuer for partikler og mikroorganismer, så dit indeklima bliver både sundere og renere. Læs mere om varmepumper på gramenergi.dk

Flere Nyheder