Stress symptomer – lær at skelne dem fra angst

01 september 2019 Astrid Pedersen
Stress symptomer - lær at skelne dem fra angst

Symptomer på stress bør ikke negligeres. Stress er en ødelæggende og nedbrydende tilstand, som kan medføre alvorlig sygdom og direkte invalidering. Derfor er det vigtigt, at du lytter til din krop for at finde ud af, om den udviser de indledende tegn på stress.

Føler du dig ofte udmattet, udbrændt og ked af det uden nogen rigtig grund, og er din hverdag præget af ulyst og manglende motivation? Har du ofte hjertebanken, svedtendens, åndedræts besvær og en følelse af uvirkelighed og måske endda decideret svimmelhed og kvalme? Lider du af uforklarlige smerter i hoved og mave samt en tendens til anspændthed i kroppen, som sætter sig som smertefulde infiltrationer? Så er der god grund til at antage, at du lider af stress. Og det er vigtigt at få klarlagt symptomerne og få foretaget en udredning hos en specialist – af mere end én årsag.

Stress symptomer kan indikere en angst lidelse

Det er nemlig væsentligt at skelne mellem angst og stress. Hvilket godt kan være vanskeligt for meningmand. Symptomerne på angst og stress minder nemlig utroligt meget om hinanden. Men hvor stress karakteriseres som en tilstand, som er midlertidig, og som samtidig er betinget af et eksternt miljø (for eksempel arbejdspladsen), er angst kendetegnet ved at være en mere grundlæggende eksistentiel lidelse, som har dybe rødder i psyken og i personligheden.

En angst ramt person vil ikke mærke nævne værdige forbedringer i sin tilstand ved at lade sig sygemelde fra arbejdspladsen. Angsten vil altid være der – og derfor består en effektiv angst behandling ikke i en sygemelding, men derimod i et terapeutisk forløb, under hvilket den angst ramte lærer sin lidelse at kende, for der igennem at kunne forholde sig til den og tage magten over sit liv tilbage.

Du kan læse mere om angst og angst behandling på angstekspert.dk

Flere Nyheder