Timevis af udendørs leg med en have trampolin

27 januar 2020 Astrid Pedersen
Timevis af udendørs leg med en have trampolin

Selv om vinteren lige nu bider i kinderne, er der ikke mange måneder til sol, sommer – og leg i haven. De fleste børn elsker at underholde sig selv udendørs, når vejret er lunt, og dagene lange. Og med en trampolin bliver legen blot endnu sjovere og langt mere fysisk udfordrende.

Hvad er fordelene ved en have trampolin?

Måske er du betænkelig ved at investere i en have trampolin, og tænker, at det er nok bare endnu et stykke nyt, dyrt legetøj, som ungerne hurtigt bliver trætte af. Al erfaring viser dog, at det modsatte er tilfældet. Børn i alle aldre kan altid finde ud af at udfordre sig selv og hinanden til nye og spændende øvelser på trampolinen.

Når du har en trampolin i haven, får dine børn mulighed for at dygtiggøre dig i de forskellige spring teknikker. Samtidig udvikler de både de motoriske og kognitive evner, og træner balance såvel som koordination. Ved aftentide kan du glæde dig over lykkelige og udmattede børn, som har brugt deres kroppe hele dagen lang – og som følge deraf sover som sten!

Hvilke slags trampoliner findes der?

Når du skal købe trampolin, bør du være opmærksom på, at der findes flere forskellige typer og størrelser. En meget populær trampolin variant, som især egner sig til små haver, er den nedgravede trampolin. En trampolin til nedgravning fås med en diameter helt ned til 1,8 meter og har desuden fordelen af at være placeret i plan med græsplænen, så den ikke tager din udsigt.

En frit stående trampolin har den fordel, at den kan flyttes, hvis du skal bruge din have til andre formål. Når du køber din nye have trampolin, bør du sikre dig, at du bestiller fra en autoriseret dansk forhandler. På den måde kan du være sikker på at trampolinen lever op til gældende sikkerhedskrav.

Læs mere på trampolinguiden.dk

Flere Nyheder